www.sbjf.cz

JIHOČESKÝ JAZZOVÝ FESTIVAL - Robert Balzar Trio - Praha (22.01.2019 - 20:46)

Robert Balzar Trio - Praha

23.01.2013 (20:00), Jazz and blues club Highway 61, dům Slavie, České Budějovice, České Budějovice
Robert Balzar Trio - Praha

Robert Balzar Trio jednoznačně patří mezi nejrespektovanější jazzové soubory na české jazzové scéně. Trio dlouhodobě spolupracuje s Danem Bártou. 150,-/ 90,- studenti , předprodej i www.cbsystem.cz

 

Účinkující:

Vstupné: 150,-/ 90,- studenti , předprodej i www.cbsystem.cz

ROBERT BALZAR TRIO
Většinu repertoáru tvoří vlastní skladby, nebo úpravy nejen jazzových standartů. Trio nahrálo čtyři autorská alba a hrálo na mnoha zahraničních koncertech / festivalech (USA, UK, Turecko, Švédsko, Madarsko, Kypr, Izrael.....)
V současné době Trio připravuje nové album, které se bude natáčet v New Yorku, v dubnu tohoto roku za asistence věhlasného zvukaře Jamese Farbera. Farber je podepsán pod alby umělců jako jsou Brad Mehldau, John Scofield, J.Abercrombie, Avishai Cohen, Richard Galliano, Michael Franks atd. Abum ponese název "Discover Who I am" a vyjde na podzim 2013.

ROBERT BALZAR - kontrabas

"...zní výborně, sóla jsou promyšlená, má neomylný rytmus, tvoří kapele správný sound." George Mraz
Náchodský rodák, ve svých jedenácti letech se začíná učit na kontrabas. Dále pokračuje šestiletým studiem na konzervatoři. 
Následuje konkurz do AUS VN Praha (1983-1985).
 1985-1989 hraje v Orchestru Československé Televize a součastně začíná působit na české jazzové scéně. V roce 1996 zakládá skupinu pod vlastním jménem - ROBERT BALZAR TRIO.
 Spolupracoval s Joe Newman, Benny Bailey, Tony Scott, Benny Golson, Wynton Marsalis, Lew Tabackin, Tony Lakatos, Victor Lewis, Hal Galper Trio, Craig Handy, John Abercrombie.

V roce 1996 zakládá R.Balzar skupinu pod vlastním jménem - ROBERT BALZAR TRIO
Od roku 1990 je členem doprovodné kapely šansonierky - HANY HEGEROVÉ
V roce 1998 nastupuje do funkové formace - J.A.R
V roce 2000 spoluzakládá sólový project Dana Bárty - ILLUSTRATOSPHERE
a z této spolupráce se odvíjí ještě jeden respektovaný celek - DAN BÁRTA & R.BALZAR TRIO

MATĚJ BENKO - piano
Matej Benko (1979) pochází z Prešova a hudbě se věnuje od dětství. Ke svým ambicím měl podporu rodičů, kteří oba působili jako sólisté zpěvohry Divadla Jonáše Záborského. Jazzu se rozhodl věnovat díky vlivu pianisty Petra Adamkoviče (AMC Trio), který v Prešovské lidové škole umění zřídil jazzové oddělení. Od Adamkoviče Benko získal základy a pak v roce 2000 přišel do Prahy studovat Konzervatoř Jaroslava Ježka, a to kompozici u Milana Svobody a jazzovou interpretaci u Karla Růžičky. Pravidelně vystupuje se svým quintetem a triem, těžištěm jsou jeho originální kompozice. Dále spolupracuje s Robertem Balzarem, Františkem Kopem, Yvonne Sanchez, Miriam Bayle, Jiřím Stivínem, v minulosti hrál a natáčel s triem Víta Švece, Jaroslavem Šimíčkem, Evou Emingerovou a dalšími. Poslední dva roky se aktivně podílí na projektech textaře Michala Horáčka (Český kalendář, Ohrožený druh, TRIBUTE). Věnuje se rovněž pedagogické činnosti.

JIŘÍ SLAVÍČEK - bicí

Vystudoval konzervatoř v Ostravě. V roce 1992 přichází do Prahy a začíná s kapelou The Four, s níž vítězí v soutěži Mezinárodního jazzového festivalu v Karlových Varech. Během svého působení spolupracoval také s osobnostmi jako: Wynton Marsalis, Art Farmer, Craig Handy, John Abercrombie.. J.Slavíček je členem kapely Dana Bárty - Illustratosphere.

Discografie:
- TRAVELLING - 1998 - "ČESKÝ DISK ROKU" (Český Rozhlas - Jazztest)

- ALONE - 2000 - "ALBUM ROKU + KAPELA ROKU" (Cenění K.Velebného)

- OVERNIGHT - 2005 - nominace na cenu "ANDĚL".
- TALES - 2008
- feat. John Abercrombie.
- THEYORIES - 2010 - desku nahrálo R.Balzar Trio se zpěvákem Danem Bártou.

 

 

 

 

 
‹ Zpět na koncerty
 

Partneři

ČEZ
Hlavní partneři