www.sbjf.cz

JIHOČESKÝ JAZZOVÝ FESTIVAL - Ben Granfelt - Finský rocker! (22.01.2019 - 20:55)

Ben Granfelt - Finský rocker!

03.02.2017 (20:30), River Music Club - bývalá Highway 61, České Budějovice, České Budějovice
Ben Granfelt - Finský rocker!

Finský kytarista a skladatel, člen kapel Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash či Gringos Locos, se již 20 let věnuje i své sólové kariéře. Granfelt se svou kapelou vydal 13 CD, ale jako host nebo studiový hráč natočil ještě dalších 32 desek! Čtyři roky hrál s britskou skupinou Wishbone Ash, která jako jedna z prvních v 70. letech měla dva rovnocenné sólové kytaristy. Celou Evropu sjezdil s parodickými Leningrad Cowboys.

 

Účinkující:

Vstupné: 300,- v prodeji v klubu a v síti www.cbsystem.cz

Na kytaru hraje od jedenácti let. První album mu vyšlo v roce 1994, třicet let se živí hudbou, dvacet let má vlastní kapelu. Jste-li fanoušci Jimi Hendrixe, Pink Floyd a Allman Brothers, neměli byste si nechat koncert ujít. Je to retro v rozumné míře. Žádný revival, žádné kopírování. Je to hodně energie, žádné míchání stylů, sem tam improvizace a žádné kompromisy, přesně takový byl rock v 70. letech. 

... Ben Granfelt je jedním z nejlepších “bezejmenných” kytaristů. Má  kovový tón jako Jeff Beck, vypadá jako Bruce Springsteen a kytary v jeho kapele zní jako od Allman Brothers (Tomáš Ondrášek).

 

Obsazení:

Ben Granfelt, guitar, vocal

John “Groovemeister” Vihervä, bass guitar

Miri Miettinen, drums

 

Diskografie:

The Truth (1994)

Radio Friendly (1996)

Live (1997)

E.G.O. (1999)

All I Want to Be (2001)

The Past Experience (2004)

Live Experience (2006)

Sum of Memories (2006)

Notes From The Road (2007)

Kaleidoscope (2009)

Melodic Relief (2012)

Handmade (2014)

Another Day (2016)

 

bengranfelt.com

facebook.com/bengranfeltband

fi.wikipedia.org/wiki/Ben_Granfelt

 

 

 
‹ Zpět na koncerty
 

Partneři

ČEZ
Hlavní partneři