www.sbjf.cz

JIHOČESKÝ JAZZOVÝ FESTIVAL - Aynsley Lister - blues rock (GB) (20.08.2019 - 12:54)

Aynsley Lister - blues rock (GB)

14.10.2016 (20:30), club River, České Budějovice, České Budějovice
Aynsley Lister - blues rock (GB)

Exploze přirozených schopností a ohnivé, emocemi nabité kompozice, to je Aynsley Lister - vynikající kytarista, který vychází z blues-rockové tradice, ale posouvá ji směrem k moderním formám, jimž nechybí “duše”, jíž tak často a tak marně hledáme v současné hudbě.

 

Účinkující:

Vstupné: 300,- kč vstupenky v síti www.cbsystem.cz a na baru klubu

 Ať se již věnuje skládání nebo okouzluje posluchače na koncertech, vždy ukazuje jedno - hudba je pevnou součástí jeho DNA. S více jak 100 000 prodanými alby, skvělými kritikami a vysokým standardem svých turné patří Aynsley Lister k předním představitelům současné britské blues-rockové hudby. 

Narodil se, aby se stal muzikantem. V dětství ho hypnotizovala otcova stará kytara. Když mu bylo 8 let, dostal pvní kytaru a tón po tónu kopíroval svoje vzory - Petera Greena, Erica Claptona či Kossoff.

První desku vydal v roce 1996. Předskakoval Buddy Guyovi, Robertu Crayovi, Johnu Mayallovi, Bryanu Adamsovi, Lynyrd Skynyrd ad. V roce 2007 byl zařazen mezi 10 nejvýznamnějších bluesových umělců současnosti. Nosič “Home” vydal pod svým vlastním labelem Straight Talkin' Records. Na léto 2016 připravuje již 11 CD.  

“Nevypadám jako bluesman, neoblékám se jako bluesman, nemám hlas jako bluesman, ale moje kytarová hra z blues vychází. A ať už hraju rock nebo pop, když přijde ke slovu kytara, to blues tam určitě je. Fanoušci si s tím musí poradit sami.”

Diskografie

Messin' with the Kid (1996)

 

Pay Attention! (1997)

Aynsley Lister (1999)

Everything I Need (2001)

Supakev n Pilchards (2002) 

All or Nothing (2002)

Live! (2004)

Pilgrimage (2005)

Upside Down (2007)

Equilibrium (2009)

Tower sessions (2010)

Home (2013)

 

Obsazení: 

Aynsley Lister,kytara, zpěv

Boneto Dryden, bicí

Steve Amadeo, baskytara

André Bassing, klávesy

 

Ocenění: 

British Blues Awards 2016

British Blues Awards 2014 

 

Odkazy: 

 www.aynsleylister.co.uk

 

https://myspace.com/aynsleylister

https://www.facebook.com/aynsleylister

https://twitter.com/AynsleyLister

YouTube:

z připravovaného alba: https://www.youtube.com/watch?v=rvRAMjJRLOo 

ohlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=-IFMt4HLzg0

 

 


 
‹ Zpět na koncerty
 

Další fotografie:

Aynsley Lister - blues rock (GB)Aynsley Lister - blues rock (GB)
 

Partneři

ČEZ
Hlavní partneři